Meny

25TH ANNIVERSARY TOUR på två dagar i Bohuslän och Dalsland.

3 juli 2018

 

82 st ”Miator” samlades på Backamo lördagen den 30 juni för att åka på tur.

Bohuslän runt på lördagen med 44 bilar i turistsamhällena på en lördag med mycket folk som funderade vad vi höll på med, gamla människor i små bilar, en del unga fanns också med, flöt på bra trots flera tillfällen där hälften försvann och lite senare var tillsammans igen var spännande och svettigt utan kartläsaren, Eva var barnvakt. Vi smög sakta igenom alla Bohusläns pärlor, Grebbestad, Fjällbacka, Kungshamn med flera. Varmt, närmare 30 grader i våra sittbrunnar ändå smakade det bra med kaffepaus vid ”Sotenkanalen”. Där kunde vi titta på båtar som flöt förbi, men det blev bara ”Miataprat” som vanligt, vem bryr sig om båtar? Efter att jag nästan var totalt slut efter 25 mil på lördag så skulle vi köra ”Brudfjällsturen” på söndag, skulle gamla gubben orka.

Kurt tog täten för att leda våra gäster ”Byfjorden runt” härliga krokiga vägar på Orust och sedan den trevligt krokiga ”Skredsviksvägen” och vidare längs de vackra sjöarna utanför Ljungskile, drygt 20 bilar på njutarturen.

 

Björnar gasade på med sina 20 bilar på riktigt slingriga vägar förbi Upphärad och vidare på otroligt krokiga vägar mot Brobacka där lunchen intogs. Sedan fortsatte resan vidare i kurvornas tecken.

 

Brudfjällsturen på söndag
18 bilar skulle väl gå att hantera med Eva som kartläsare men vi blev 27.
Vägverket hade lovat att stänga av vägarna i Dalsland för trafik med vanliga bilar och efter de 6 första milen mötte vi bara en moped. Men resterande vägen till Håverud blev det 6 stycken, jo jag skall klaga, detta får inte förekomma men det gick bra trots smala kurviga vägar. God mat som vanligt i Håverud, vi är stammisar där, och så var det äntligen dags att köra över ”Brudfjället” med alla sina kurvor och berg o dalbanor. Förr i tiden var det grusväg och varje år kördes det rally och då var det en fartsträcka där, då körde Tom Trana, volvo och Carlsson på taket i en saab.

 

”Sveriges krokigaste väg” kallas den och det förstår man när man kör den. En bil med husvagn mötte vi, man får inte köra där med släp, och några husbilar, annars var det nästa tomt för bilar, så det blev bra, vi kunde dra på ibland. 20 mil blev det, alla överlevde kurvor och värme och verkade trivas. Ett sista kaffestopp blev det i Råggärd, caféet i gamla skolan. Tack alla medlemmar som gjorde turerna så roliga.

Lars-Erik

Distriktsansvarig

Trestad

 

Fler nyheter från Väst