Meny

Säsongsrapport från Örebro

7 oktober 2018

Säsongsrapport från Örebro
När höstlöven börjat falla och sommarsäsongen avta är det dags att sammanställa Örebrodistriktets aktiviteter.
Vi har verkligen gått från 0 till 100 på en säsong, eller rättare sagt 0-20 är mer korrekt då vi totalt haft 20 olika aktiviteter. En rik variation mellan turer och träffar och här följer ett axplock av några av höjdpunkterna.

Trängst – När vi åkte till torget i Karlskoga och fick ställa upp oss, en miata från varje generation, på invigningen av Motorsportsveckan i Juni.

Längst – Den längsta distriktsturen ordnade Dan Carlsson med Hjälmarrundan – en tur på 25 mil. Dessutom fick vi gästspel av tre Miator som kom från andra distrikt, varav en åkt ända från Falun.

Högst – När vi körde Hälleforsturen och Kenneth Sers tog oss till topprestaurangen på Hökhöjden utanför Hällefors. Klart den bästa utsikten för gruppfoto.

Flest – Rekordet med antalet deltagare tog Toivo Wellbäck när han lockade med en 8 mils tur på trakterna mellan Arboga och Götlunda. 11 Miator kom till den turen.

Regnigast – Helt klart när vi besökte Motorcaféet på Karlskoga Hembygdsgård i slutet av Augusti. Men det hindrade inte oss för att ut och åka på kurviga skogsvägar i Lekebergsskogarna.

Blåsigast – Tveklöst avslutningsturen i Tiveden i slutet av September, vi blev totalt 8 bilar som åkte på fantastiskt roliga vägar men vi fick även parera för nerblåsta träd under färden. Just på denna tur fick vi även ett långväga besök av en Miata från Uddeholm vilket var kul.

Soligast – När tre Miator från Örebro åkte över till Östgötarna som åkte till motorträffen i Västra Harg.

Roligast – Alla turerna med Miatan tillsammans med likasinnade !

/ Peter Schedwin – distriktsansvarig Örebro

Fler nyheter från Mitt