Meny

Om Miata Club of Sweden

Miata Club of Sweden bildades 1993 och har idag ca 3000 medlemmar. Klubbens mål är att förgylla ägandet av världens bästa sportbil, Mazda MX-5, även kallad Miata. Vi arrangerar många olika aktiviteter för våra medlemmar, deltar vid sportbilsträffar och liknande samt försöker värna medlemmarnas intressen genom kontakter och samarbeten med relevanta företag och organisationer. Ytterligare information om dessa samarbeten finner du under rabatter. Miata Club of Sweden är uppdelad i fem regioner; Syd, Öst, Väst, Mitt och Nord, med var sin Regionansvarig. Varje region är sedan indelad i flera distrikt, med var sin Distriktansvarig och ibland även en Vice-Distriksansvarig. Inom Regionerna finns även Regionsredaktörer med ansvar att uppdatera hemsidans nyheter för sin Region. Utöver dessa finns ett antal centrala funktioner. Ta gärna kontakt med någon av våra funktionärer om du har frågor.

Vad gör vi i klubben?

Vi ordnar möjligheter för turer för våra medlemmar, allt från några timmar långa till helgturer och även långturer i Europa. Dessa turer kombinerar vi ofta med något kulturellt, historiskt, gastronomiskt eller på annat sätt intressant evenemang eller plats utefter vår väg. De vägar vi åker på är förstås alltid vackra, krokiga och roliga. Det är själva körningen som är kryddan i Miataägandet, med taket nedfällt njuter vi av solen i ansiktet och vinden i håret. Utöver detta har vi olika typer av träffar där man kan titta på andras bilar och diskutera olika modeller, tillbehör och modifieringar med andra medlemmar över en kopp kaffe. Vi är ofta också med på större bilträffar med andra typer av bilar och samarbetar gärna med andra bilklubbar i olika sammanhang. I maj månad varje år har klubben sitt formella årsmöte, och i samband med detta så ordnas en årsmötesträff från fredag till söndag som brukar locka upp mot 150 bilar. Genom att vara medlem i klubben lär man sig mer om bilarna samt hittar många nya roliga vägar och utflyktsmål tillsammans med sina vänner i klubben.

”När vi åker i karavan genom sommarsverige lockar vi ofta fram leenden hos våra medtrafikanter och andra som ser oss.”

Klubben på nätet

Denna webbplats bistår såväl våra medlemmar som andra intresserade med information om klubben och våra bilar. Vårt Forum är den huvudsakliga plattformen för information och kommunikation inom klubben. På Forumet finns det mesta som är värt att veta, och lite till. Vi har givetvis också en grupp på Facebook. Om du har några förslag på förbättringar angående klubbens närvaro på nätet är du välkommen att höra av dig till info@mx-5.se.

Klubben på papper

Klubbtidningen Miatabladet utges fyra gånger om året. Den innehåller reportage från medlemmars Miataäventyr i när och fjärran, artiklar om intressanta bilar, vår aktivitetskalender och mycket mer. För medlemmar finns gamla nummer av Miatabladet tillgängliga i filarkivet på forumet. Observera att du måste vara inloggad på forumet för att se detta. Redaktionen för Miatabladet når du på redaktionen@mx-5.se. Det finns också en informationsbroschyr vilken brukar finnas tillgänglig då vi deltar i något större arrangemang.

Klubbprylar

Som medlem kan man köpa fina prylar i klubbshoppen.
Söker man andra Miataprylar, såsom gamla broschyrer eller modelbilar så är Tradera och Ebay bra ställen att leta på.

Bankörning

När det gäller bankörning rekommenderar vi i första hand vår mycket trevliga systerklubb MX-5 Racing Club. De arrangerar allt från konbanekörningar och bandagar till racing enligt Roadsport C reglementet. Många är medlemmar i båda klubbarna och vi har ett nära samarbete. Det händer att medlemmar i Miata Club of Sweden också får inbjudningar från andra externa arrangörer av bandagar. Miata Club of Sweden står dock aldrig själv som arrangör av bankörning.

Klubbens historia

Klubben grundades i Åmål den 22:a Maj 1993 och har utvecklats rejält under åren, då vi har växt från 11 medlemmar till dagens 3000.
Vi firar alltid den 22:a Maj som Miataklubbens Dag genom att ta ut våra bilar och köra. Födelsedagar ska firas, och bilar ska köras!

Här kan du läsa mer om klubbens historia…

 

 

 • ”Om man aldrig behöver bromsa så behöver man heller inte mycket effekt i motorn...”

  Fredrik Hesse, Mentor

 • ”Jag gillar fortfarande älgstek.”

  Tomas Nilsson, Distrikt Gävle-Dala

 • ”Lite lätta mark igen och ryggen känns bra.”

  Hannu Lilja, PR-Ansvarig

 • ”Dags att fusionera Japan och Sverige!”

  Bror Sandås, Erfaren medlem

 • ”Nu är bilnördarna ute igen! Meddelas endast på detta sätt. ”

  Kenneth Ekström, Ordförande

 • ”Att åka och titta på en bil, är som att åka och titta på hundvalp.”

  Börje Engwall, Distrikt Stockholm Södra

Våra sponsorer

 • logo3